tecajSvakodnevan unos tečajnih listi u poslovne aplikacije je posao koji oduzima veliku količinu vremena. Obzirom da se radi o unosu numeričkih vrijednosti sa 6 decimala, mogućnost pogreške je velika i zahtjeva od djelatnika potpunu koncentraciju. Dodatno, greške je teško uočiti i naknadno ih ispraviti, a sam unos je uglavnom potrebno odraditi prije ili na samom početku radnog vremena što dodatno opterećuje djelatnike.

Zbog navedenih razloga, u Laserline-u je razvijena automatizirana procedura unosa tečajnih listi direktno u poslovni sustav sa web stranica banaka. Sustav je trenutno realiziran za slijedeće banke:

  • Erste & Steiermarkische Banka
  • Hrvatska Narodna Banka
  • Istarska Kreditna Banka
  • Raiffeisen Bank
  • Zagrebačka Banka

Sustav funkcionira na način da se tečajne liste navedenih banaka dohvaćaju i pohranjuju na LaserLine web server (www.laserline.hr) i sa te lokacije se uz autorizaciju prebacuju direktno u poslovni sustav tvrtki partnera. Prebacivanje se realizira tako da djelatnici tvrtke partnera unutar LaserLine poslovnog sustava aktiviraju opciju dohvata tečajnih listi nakon čega se sustav povezuje na LaserLine web server, logira se na sustav i prebacuje tečajne liste direktno u Oracle poslovnu bazu.

Preduvjet za korištenje usluge je da server na kojem se nalazi LaserLine poslovni sustav ima omogućen HTTP pristup Internetu. Tečajne liste su na javnom www.laserline.hr serveru pohranjene u Oracle bazi a dostupne su isključivo preko HTTP protokola i to samo iz LaserLine poslovnog sustava.

Usluga se naplaćuje, za detalje kontaktirati Laserline Helpdesk telefonski na broj 052 725 600 ili mail-om na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Laserline web koristi kolačiće (eng. "cookies") kako bi vam pružili što kvalitetnije korisničko iskustvo.